Diensten

about

Ik behandel het liefst honden in hun eigen vertrouwde omgeving. Ik kom dus bij u aan huis.

We beginnen met een kennismakingsconsult om uw wensen te bespreken en te kijken wat we willen bereiken met de massage/ therapie. Tevens bespreken we de gezondheid en het gedrag van uw hond. Vooraf aan het gesprek heb ik u dan al een anamneseformulier toegestuurd met daarin alle noodzakelijke informatie over uw hond. Dit formulier heeft u al teruggestuurd voor het gesprek.

Tijdens het kennismakingsconsult zal ik u hond lichamelijk observeren, waaronder het gangwerk en de hond palperen om te kijken of er aandachtspunten zijn voor de massage. Palperen is het aftasten van de hond op zoek naar eventuele aandachtspunten. Vervolgens wordt er gemasseerd. Uw hond zal dan waarschijnlijk voor het eerst kennismaken met massagegrepen.

Mochten er meerdere massage sessies nodig zijn dan zal ik een behandelplan opstellen zodat u weet waar u aan toe bent.

De behandeling kan dus bestaan uit alleen een massage, ontspannend of doelgericht op een bepaald probleem, maar er kunnen ook oefeningen gedaan worden of getaped worden. De behandeling wordt helemaal afgestemd op de hond en u krijgt daarin ook advies mee. Bijvoorbeeld zelf een aantal massage grepen leren toepassen of oefeningen om samen met de hond te doen. Alles is mogelijk.

Triggerpointmassage:

Simpel gezegd: een triggerpoint is een lokale kramptoestand in een spier, met elk een eigen, specifiek uitstralingsgebied. Ze veroorzaken pijnklachten en stralen meestal uit naar een andere plek in het lichaam. Triggerpoints verzwakken de spieren en kunnen druk veroorzaken op en zenuw of ader, waardoor de bloeddoorstroming stagneert. Een triggerpointbehandeling zorgt ervoor dat de triggerpoints gedeactiveerd worden, zodat de bloeddoorstroming weer optimaal wordt en de spier weer goed kan functioneren. De hond ondervindt meestal meteen verlichting, de meeste klachten zijn met 3 tot 10 dagen verholpen. Chronische klachten vereisen wat meer tijd, maar dan is er ook binnen zes weken vaak sprake van resultaat.

Kynesio tapen:

Kynesiotape is een elastische tape die omdat hij elastisch is, beperkt hij geen beweging en zet hij geen gewrichten vast. Hij lift de huid en geeft op deze manier meer ruimte in het onderhuids bindweefsel, waar allerlei receptoren, bloedvaatjes en lymfevaatjes liggen en verloopt de werking bij paarden en honden ook nog eens via de haarwortels op het onderliggende bindweefsel. De tape oefent invloed uit op het zenuwstelsel, via de zenuwuiteinden en daardoor is er sprake van pijndemping of een verbeterd bewegingsgevoel. Het ondersteunt tevens de pees- of gewrichtsfunctie, verbeterd de lymfe- en bloedcirculatie en spierspanning.

Workshop Hondenmassage Basis

Waarom je hond zelf masseren?

Met hondenmassage kun je gezondheidsklachten voorkomen en je hond in balans houden. Het is leuk en fijn om te doen, je bouwt een vertrouwensband op met je hond en je hebt sneller door wanneer jouw hond iets mankeert. En … het geven van een massage werkt ook nog eens ontspannend voor jezelf.

Wat leer je tijdens de workshop?

• Waarom hondenmassage?

• Stukje anatomie

• Wanneer je wel en niet mag masseren

• Stresssignalen en kalmerende signalen herkennen

• Palpatie, inspectie en observatie, wat is dit en hoe voer je het uit

• Massage grepen

• Massage uitvoeren

Je kunt deze workshop privé volgen bij jouw thuis of je nodigt maximaal 3 personen met hond uit om als groep te werken. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de honden sociaal zijn en er voldoende ruimte is. Ook kun je als hondenclub, vereniging, praktijk of op een open dag kennismaken met hondenmassage. Dan verzorg ik daar de workshop. Dit geldt dat voor maximaal 6 personen.